donderdag 25 augustus 2016

Haakspiratie van Jip by JanZoals de meeste haaksters op IG weten, is Janneke van Jip by Jan het afgelopen jaar druk bezig geweest met het maken van haar eerste boek ‘Haakspiratie’, met daarin de prachtigste ontwerpen van  (combi’s van) haak- en naaipatronen.

Ik was een van de haaksters die voor haar een aantal patronen mocht testhaken, zo leuk! Dit moest natuurlijk in het diepste geheim gebeuren, met als gevolg dat ik stiekem al best een boel mooie projecten uit haar boek thuis had liggen, lang voordat het boek op de markt kwam. Op 9 augustus was het dan zo ver: vanaf dat moment ligt haar te gekke boek in de winkels!
Op instagram heb ik veel welverdiende (!) positieve reacties op Haakspiratie gezien! In deze blogpost laat ik graag een paar projecten zien die ik zelf gemaakt heb uit het boek.

Ten eerste: de enige echte wiebertas, dé blikvanger op de cover van het boek, was zo tof om te testen! Het is een superleuk ontwerp van gehaakte wiebers, een genaaide stoffen voering en een rieten bodem. Ik vind de manier waarop de wiebers gejoind zijn zo te gek!


Ook het bloemenkussen is leuk om te maken, wederom een haak- en naaicombi. De stoffen kussenhoes naai je zelf. De aan elkaar gehaakte bloemen naaide ik vervolgens met de hand op de stoffen kussenhoes. En nu ligt dit toffe kussen te pronken op onze bank!


Er is nog een project wat ik hier even wil showen, dit is ook weer zo gaaf bedacht: een appelhoesje. Ook hier combineer je haken en naaien. Hoe superleuk is dit handige hoesje!
Ik heb nog meer moois uit dit heerlijke boek gemaakt, wat ik op een later moment hier en op IG zal showen.

En dan is het aanstaande zaterdag, de 27e, eindelijk zo ver: de feestelijke officiële presentatie van Haakspiratie bij het Wolhuis in Rijssen! Ik heb er zo’n zin in!!

Fijne dag!
Liefs, Heleen

3 opmerkingen: